Mottó

"Minden jó könyv olvasása olyan, mintha elmúlt századok legderekabb embereivel, e művek szerzőivel társalognánk..."
(Descartes)

2011. szeptember 30., péntek

Az őszülés NEM a bölcsesség jele!

Európai orvosok egy csoportja végre megoldotta a rejtélyt, mely régóta izgatja az embereket: miért őszülünk? 
Az őszülést nem más okozza, mint masszív hidrogén-peroxid felhalmozódás, mely a szőrtüszők elkopása következtében lép fel. A peroxid gátolja a melanin normális szintézisét, mely hajunk természetes pigmentációjáért felelős.Mindannyiunk hajsejtjei állítanak elő minimális mennyiségben hidrogén-peroxidot, ám ahogy öregszünk ez a mennyiség egyre több lesz. .
Az őszülést nem más okozza, mint masszív hidrogén-peroxid felhalmozódás, mely a szőrtüszők elkopása következtében lép fel. A peroxid gátolja a melanin normális szintézisét, mely hajunk természetes pigmentációjáért felelős. Mindannyiunk hajsejtjei állítanak elő minimális mennyiségben hidrogén-peroxidot (nők ezzel szőkítik a hajukat), ám ahogy öregszünk ez a mennyiség egyre több lesz.



Azt tapasztalták, hogy a hidrogén-peroxid felhalmozódását egy olyan enzim csökkenése okozza, mely a hidrogén peroxidot vízzé és oxigénné bontja szét. Azt is megfigyelték, hogy a hajtüszők nem képesek a hidrogén-peroxid által okozott károsodás regenerálására, azon (MSR A és MSR B) enzimek számának csökkenése miatt, melyek normál körülmények között elvégzik ezt a feladatot.


(WEBBeteg - CS. K.; Forrás: ScienceDaily)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése